PRODUS IN ROMANIA IN PEPINIERA PROPRIE, SOIURI ACLIMATIZATE! Pret negociabil la cantitati mari.
- Soiul Italia a fost obtinut in anul 1911 Este considerat unul dintre cele mai valoroase soiuri de struguri pentru masa.
- Strugurele este mare spre foarte mare, cilindro-conic sau ramuros cu boabele asezate rar pe ciorchine. Bobul este mare, ovoidal cu pielita de culoare galben-verzuie. Miezul este carnos, crocant cu aroma fina de muscat. La recoltare si transport, strugurii trebuie manipulati cu atentie, deoarece boabele se pateaza usor la cea mai mica lovire. Strugurii se comporta bine la pastrare. Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este de 2 – 3 saptamani.
- Soiul Italia este viguros si are o perioada lunga de vegetatie 180-200 de zile. Are o fertilitate buna, in medie 60-65% dintre lestari sunt fertili. Datorita strugurilor mari, soiul Italia are o productivitate ridicata. In timpul infloritului necesita temperaturi ridicate de 18-20C, altfel soiul este predispus la margeluire.
- Maturarea strugurilor se realizeaza la sfarsitul lunii Septembrie – inceputul lunii Octombrie. Strugurii se caracterizeaza printr-o buna rezistenta la transport si la pastrare, acumuleaza intre 165 – 170 g/l zaharuri, iar aciditatea de 5,5-6g/L. Productiile de struguri care se realizeaza la acest soi sunt mari, de peste 20 t/ha
- Perioada de maturare 20-30 Septembrie
Recenzii
Nu există recenzii până acum.