PRODUS IN ROMANIA IN PEPINIERA PROPRIE, SOIURI ACLIMATIZATE!
Caracteristici:
- Acest soi este rezultatul hibridarii naturale intre Feteasca Alba x Grasa de Cotnari.El a fost inmultit dupa anul 1920, s-a extins in toata tara, unde ocupa acum suprafete mari.
- Soiul Feteasca Regala are perioada mijlocie de vegetatie (160-170 zile), timp in care necesita 2500-3200C temperatura globala. Are vigoare mijlocie de crestere si fertilitate ridicata, 80-85% lastari fertili. Se reface usor in urma accidentelor climatice. Dezmugureste devreme, in primele zile ale lunii aprilie, parga strugurilor are loc in prima parte a lunii august, iar maturarea deplina se realizeaza la 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas Dore (epoca a IV-V-a).
- Rezistente biologice : soi cu rezistenta mijlocie la ger (-20,-22C), dar sensibil la seceta; ca urmare trebuie evitata cultura sa in zonele secetoase si pe nisipuri. Are rezistenta mijlocie la mana si fainare, sensibil la putregaiul cenusiu al strugurilor.
- Este un soi care valorifica bine aproape toate tipurile de sol, dar care are nevoie de umiditate asigurata.
- Productiile de struguri obtinute variaza in functie de arealul de cultura de la 11 t/ha la Blaj pana la 27 t/ha la Odobesti, cu o medie de 15 – 20 t/ha.
- Tehnologic, soiul nu atinge nivelul calitativ pe care il are Feteasca Alba.
- Acumuleaza zaharuri de la 170 – 180 g/l pana la 200 – 210 g/l, cu o aciitate totala a mustului variabila intre 4.5 – 7.0 g/l H2SO4, iar capacitatea de supramaturare este mult mai redusa, deoarece acumularile de zaharuri ating doar 220 – 235 g/l.
- In anii cu conditii climatice nefavorabile se obtin vinuri de masa. Obisnuit, vinurile rezultate din Feteasca Regala sunt de calitate, dar pot fi folosite si la obtinerea vinurilor materie prima pentru spumante sau distilate invechite din vin.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.